Втората бременност

2882
Втората бременност

По какво се различава от първата?

Въпреки че бременността и раждането са строго индивидуални за всяка жена, почти всички бъдещи майки твърдят, че втората бременност е по-лека. Както и раждането. Ето още няколко факта за нея.

През втората бременност усещате бебето по-рано. Както и коремът ви ще проличи по-рано. Това се дължи на факта, че след първото раждане матката не се е свила съвсем и е останала по-уголемена.

Според статистиката, голяма част от жените през втората бременност не чувстват силни неразположения - от рода на сутрешното гадене. При някои дори липсват напълно.

За сметка на това, умората ще бъде по-голяма, когато чакате второто си дете. Няма да имате възможността да си почивате толкова, колкото през първата бременност, защото ще трябва да се грижите и за първородния си мъник.Коремът е разположен по-ниско. Това се дължи на факта, че мускулите, които отговарят за това, вече са се поразпуснали. Недостатъкът е, че ще имате повече болки в кръста. Предимствата - ще дишате по-леко и е възможно дори да избегнете киселините.

Второто раждане наистина е по-леко. Защото матката и влагалището са по-еластични и целият процес протича безболезнено за майката. Освен това е значително по-кратко от първото.

Много по-чести са лъжливите контракции при втора бременност. Хубовото е, че изчезват при смяна на положението. Добра новина е и че по време на раждането контракциите са по-кратки.

Според гинеколозите, втората бременност трябва да бъде планирана поне две години след първата. Това е времето, което е необходимо на женския организъм, за да се възстанови след раждането. Преди този период съществува повишен риск от спонтанен аборт и преждевременно раждане.Добави коментар