Вреден ли е маникюрът за бебето?

729
Вреден ли е маникюрът за бебето?

Вижте какво трябва да спазвате при направата му

Здрави и лъскави нокти, които растат по-бързо. Това е една от приятните изненади на бременността. Много от бъдещите майки обаче се притесняват да поддържат маникюра си, за да не навредят на бебето, което носят.

Наистина лаковете и лакочистителите съдържат химикали, които съвсем не са безобидни. Такъв е метилът например, както и толуолът, които се съдържат в лака за нокти. В повечето лакочистители има и ацетон, въпреки че на пазара се продават и такива без тази съставка.

Дори и по начало тези вещества да са вредни, ако правите маникюра си веднъж на две седмици, няма от какво да се притеснявате. Няма никакви научни доказателства, че това може да навреди на бебето, което носите.

Все пак имайте предвид, че ако сте чувствителна на миризми, е много вероятно в салона за красота да ви прилошее. Помолете маникюристката да отвори прозореца или пък правете малки почивки по време на процедурата. По-интензивното проветрение на помещението ще ви помогне и да не се притеснявате от изпаренията заради бебето.

Изберете и салон, в който няма опасност да използват стар и разреден с някакво вещество лак. Попитайте маникюристката дали уредите, които използва, са стерилизирани или направо си носете такива от вкъщи, за да сте сигурна, че сте избегнали всяка възможна опасност от зараза.

В късната бременност най-вероятно ще имате нужда от помощ и за педикюра ви. Тази задача става все по-трудна за изпълнение с нарастващия ви корем. За това време добър вариант е да помолите маникюристката да ви посети вкъщи, където ще ви бъде по-комфортно и спокойно.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4

1zqjjl'"(){}:/1zqjjl;9

Коментар: 3
Коментар: 2
1zqjjl'"(){}:/1zqjjl;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар