Вредата от прекаленото залежаване

1884
Вредата от прекаленото залежаване

Какво да правя по цял ден в леглото?

Има случаи, когато наблюдаващият лекар препоръчва на бременната жена да пази леглото. Причините за такъв съвет може да са много, но негативни последствия от това поведение на внимание и пазене също има.

Изследвания показват, че такъв режим се предписва на бременни жени, които изпитват преждевременни контракции на матката, страдат от високо кръвно налягане, носят повече от един плод в утробата си или пък има риск от кръвотечение.

В посочените случаи лекарите препоръчват постелен режим поне няколко дни или дори месеци. В същото време медицински сестри се съмняват в ползата от подобна практика.

Те са изучили повече от 70 научни труда, посветени на влиянието на постелния режим върху здравето на бременната жена и бъдещото й дете.

Особености на второто раждане

„Продължителното залежаване може да доведе до загуба на костна маса и мускулна атрофия”, твърди професор Джудит Малони.

Освен това лежането по цял ден в леглото е способно да предизвика у бъдещите майки депресия и дори посттравматичен шок, тъй като жените няма какво да правят и постоянно мислят за възможните рискове за детето им – състояние, което допълнително повишава риска от преждевременно раждане.Добави коментар