Водната аеробика обезболява раждането

74
Водната аеробика обезболява раждането

Учените са убедени, че чрез практикуването й анестезията е излишна

Мили бъдещи майки, настана време да отидете до магазина и да си купите подходящ за фигурата ви бански. Ново изследване сочи, че дамите, които редовно посещават часове по водна аеробика, имат по-малка необходимост от използването на обезболяващи средства по време на раждането.

Изследването е проведено от учени от Бразилия, а резултатите са публикувани в списание Reproductive Health. В експеримента са участвали 71 бременни жени: 34 от тях са посещавали три пъти седмично часове по аеробика през цялата си бременност, а 36 въобще не са тренирали. Жените от първата група преобладаващо не са имали нужда от обезболяване при раждането – всяка четвърта от тях е поискала упойка. Във втората група упойките са били повече – в 65 % от случаите.

Свали килограмите след раждането

Продължителността и видът на ражданията при двете групи не се различавали съществено. И теглото и височината на децата било еднакво.За целта на изследването бременните жени били няколко пъти изследвани напълно. При анализите е отбелязано, че водната аеробика по никакъв начин не влияе отрицателно на работата на сърдечно-съдовата система на бременните жени.

Какво представлява водната аеробика за бременни?

„Ние се убедихме, че редовните занимания във вода по време на бременността не носят никаква вреда за здравето на майките и децата”, отбелязва съавтор на изследването Роза Перейра. „А отказът от обезболяващи влияе положително на психо-физическото състояние на жената”, допълва изследователката.Добави коментар