Витамин Е срещу пигментацията през бременността

99
Витамин Е срещу пигментацията през бременността

Обичате ли да бъдете на слънце?

Всяка жена иска да бъде красива и привлекателна. Периодът на бременността не прави изключение. Природата обаче поднася на бъдещите майки както приятни изненади, така и неособено желани – например стрии по кожата, папилома, излишна пигментация и т.н.

Макар пигментацията да придава едни вълшебни лунички по лицето, понякога тя може да бъде сметната като изключително нежелана.

По време на бременността т се проявява по кожата на лицето, зърната и около ареолите. Там кожата става по-тъмна от обичайното.

Пигментът, който отговаря за цвета на кожата, се нарича меланин. Той се произвежда под въздействието на ултравиолетовите лъчи. По време на бременността количеството на меланина е още по-високо.

Ако обичате да се печете на слънце или прекарвате доста време навън, кожата става по-склонна към пигментация. Нашата препоръка е да използвате през лятото хипоалергенни слънцезащитни кремове, които са с фактор на защита поне 15.

Заложете на широка шапка.

Към втория триместър бременната жена е възможно да забележи появата на светлокафява ивица в областта на пъпа, а на лицето си – неголеми петна. Обикновено пигментацията след раждането изчезва в рамките на 1-2 месеца.

Други полезни съвети:
- По време на бременността консумирайте храна, която щади черния дроб и бъбреците;
- Заложете на риба, зелени зеленчуци, зърнени каши. Тези продукти са богати на полезния за кожата витамин Е.
- Необходима ви е още фолиева киселина. Нейният дефицит може да се компенсира чрез консумацията на зеле, спанак, моркови и фасул.


Добави коментар