Вашето тяло след раждането - 6 неща, които (не) може да очаквате

821
Вашето тяло след раждането - 6 неща, които (не) може да очаквате

Ако сте малко изненадани от промените в косата, кожата, краката и други части от тялото, не се притеснявайте

След девет, дълги, тежки (споменахме ли дълги?) месеци на бременност, чакането най-накрая свърши. Вие сте родили своето бебе и в един момент тялото ви трябва да се върне в състоянието си отпреди бременността ... нали?

Ако сте малко изненадани от промените в косата, кожата, краката и други части от тялото, не се притеснявайте. Ето няколко неща, които се случват с вашето тяло след раждането.

Сутиенът ви е малък

Не, не си въобразявате. Гърдите ви са станали по – големи. В рамките на около три дни след раждането жлезите са пълни с мляко  и размерът им да се увеличи с една – две чашки. Все пак не се радвайте, ще върнат предишния си размер когато възстановите килограмите си.
Няма да има следа от прасковената кожа

Ако по време на бременността сте се радвали на сияйна кожа, сега тя може да е по – увехнала и сива. Може да появят и следродилни петна, които ще изчезнат до 12 месеца стига да използвате слънцезащитни кремове с поне 30 фактор.

 По – големи крака 

Ако усетите, че сандалите не ви стават, не се учудвайте. По време на бременността размерът им може да се увеличи с един номер, което се дължи на задържането на вода. Освен това с възрастта е нормално кракът да порасне малко. 
Пъпът ви изпъква

С нарастването на корема при много жени пъпът изпъква и започва да прилича на бутонче. Няма нищо странно в това. След раждането ще възвърне формата си. 

Падане на косата

Дори да сте се радвали на здрава и лъскава коса по време на бременността, след раждането може да започне да пада. Ако кърмите нивата на естроген намаляват и това може да продължи. След време обаче отново тя ще започне да расте.
 Изпускане

Ако се смеете се или кихайте прекалено силно, може да се изпуснете. След раждането, мускулите на тазовото дъно са отслабени, което води до изтичане на урината. Това може да продължи до 6 месеца след раждане, но ако правите специални упражнения, ще решите проблема по – бързо. Добави коментар