Уроци за бъдещи родители

429
Уроци за бъдещи родители

Какво може да ви изплаши у новороденото?

Първите дни с новороденото вкъщи, най-вече за родителите с първо дете, са доста стресиращи. Коя майка може с ръка на сърцето да каже, че не е проверявала дали бебето още диша по няколко пъти нощем? Вижте какво е добре да знаете, за да не се плашите толкова лесно.

Дишането
Бебето си поема дъх около 40 до 60 пъти в минута. В сравнение с вашето дишане, това може да ви се струва много учестено, но е напълно нормално. Това се дължи на много фактори, но най-вече на все още несъвършената дихателна система на малкия човек.

Сърцебиенето
Сърдечната честота на новороденото е около 140 удара в минута - два пъти повече отколкото при възрастните.

Окосмяването
Ланугото са малки косъмчета, които се появяват по гърба и раменете на малкия човек. Обикновено опадат няколко седмици след идването му на бял свят.Пъпките
Ако забележите мехурчета с течност по лицето на бебето, трябва да знаете, че това се дължи на повишената работа на потните жлези и ще изчезнат с времето. Ако пък се появят пъпчици, които приличат на акне, те също са нормално явление, което не се нуждае от лечение. Дължат се на свърхсекрецията на мастните жлези и след време също изчезват.

Акото
Мекониумът представлява зеленикави изпражнения, които са се натрупали в червата на бебето още докато е било в утробата. То ще престане да ги отделя след три-четири дни.

Млечните жлези
При някои новородени се наблюдава и уголемяване на млечните жлези. Среща се както при момичетата, така и при момчетата и се дължи на преминалите от майката у детето хормони. Подутината изчезва за около две седмици.

Последвайте ни и във Фейсбук.Коментари

Коментар: 2

Strahotna statiq:) poblikuvaite pove4e takiva polezni informaciii,za6toto vsqka bude6ta maika ima nujda ot informaciq:))

Коментар: 1
Уроци за бъдещи родители

Много е хубаво да има такива училища ,младите майки имат нужда от такъв вид обучение ,но това не се толерира .Може би ни липсва пак култура .Предпочитаме да правим нестойностни неща ,отколкото нещо стойностно . За жалост много често се сблъскваме с такива неуредици .


  • 1

Добави коментар