Упражнения за първия триместър

2779
Упражнения за първия триместър

Раздвижване в името на здравето

Всяка жена не само иска да роди здраво дете, но и да бъде във форма самата тя. Второто искане може да бъде удовлетворено чрез изпълнението на специална гимнастика за бременни жени. Да разгледаме няколко физически упражнения, подходящи за първия триместър от бременността.

1/ Поставете краката си на широчината на раменете и отпуснете ръце. Правете пружиниращи наклони наляво и надясно. Докато се накланяте наляво, изпълнете дясната си ръка встрани, а напред – лявата ръка. Изпълнете това упражнение по шест пъти във всяка страна.

2/ Застанете в изправена позиция и сложете ръце на кръста. Въртете горната част на тялото си наляво и надясно. Леко пружинирайте. Изпълнете упражението 10 пъти.

4 причини за болки в гърба

3/ За следващото упражнение е необходимо да седнете и да се опрете с ръце назад. Сгънете единия си крак в коляното и го повдигнете нагоре. След това преместете повдигнатия крак встрани и го изпънете. Отново го сгънете в коляното и го върнете до другия крак. Направете това упражнение по шест пъти с всеки крак.4/ Четвъртото упражнение е добро за укрепване на гърба. Необходимо е да седнете на стол и да сложите ръцете си на кръста. Завъртете тялото си надясно и леко пружинирайте. Изпълнете упражнението по шест пъти в двете страни.

5/ Седнете на стол и изпънете гърба си. Краката са един до друг, а ръцете са отпуснати край тялото. Вдишвайки, вдигнете ръцете си нагоре. Нека дланите се долепят една до друга. Издишвайки, отпуснете дланите до нивото на гърдите. Повторете шест пъти.6/ Застанете прави и отпуснете ръце край тялото. Бройте до шест, правете кръгове с ръце назад и нагоре. Опитвайте се максимално да издърпате нагоре ръцете си. След това направете кръгове в обратната посока. Повторете 6 пъти.

Упражнения срещу болки в таза

7/ Застанете прави. Разположете краката си на широчината на раменете. С всеки крак правете напади напред. При всеки напад разтваряйте ръцете встрани. Пружинирайте два пъти и се върнете в изходна позиция. Направете по шест повторения с всеки крак.Добави коментар