Умни деца с плодове

95
Умни деца с плодове

Най-малко шест или седем пъти дневно плодове в менюто на бременните

Редовната консумация на плодове предпазва от болести като Алцхаймер и помага за регулирането на килограмите. Ползите от плодовете обаче може да се отразят на човешкия организъм много по-рано, отколкото предполагаме.

Според експерти по детско развитие от Канада жените, които консумират повече плодове по време на бременността си, е вероятно да родят по-умни деца, отколкото тези, които ядат малко или никакви плодове, пише британският в. „Телеграф“. Учените са установили, че жените, консумиращи повече плодове, раждат деца, които в последствие имат по-високи резултати на тестовете за ранно развитие, извършени щом децата навършат 12 месеца.

Вижте още: Храненето през бременността - къде грешиш

IQ -то на тези малчуганите е с шест или седем точки повече от стандартното за едногодишно дете. Необходимият прием на плодове или плодови сокове за раждането на по-умно дете е най-малко шест или седем пъти дневно, посочва БГНЕС.

„Ние открихме, че един от основните фактори за определяне на когнитивното развитие е това колко плодове консумира майката по време на бременността. Колкото повече плодове яде, толкова по-силно е когнитивното развитие“, заяви Пиуш Мандан, автор на проучването и професор по педиатрия от Университета в Албърта.Добави коментар