Ултразвук на бебешкия мозък

397
Ултразвук на бебешкия мозък

Ултразвук открива мозъчни и неврологични изследвания

Ултразвук открива мозъчни и неврологични изследвания още на новородени, като диагностиката е на 100% прецизна и точна. Иновативното изследване е напълно безвредно и щадящо за бебето, осъществява се бързо и дава надеждна информация за евентуални патологични промени. Това съобщиха от болница „Токуда”, където се осъществява този тип диагностика.

Безплатен ултразвуков скрининг ще се извършва на новородени бебета всяка последна събота от месеца. Те ще се правят в отделението по неонатология на лечебното заведение. Изследванията включват трансфонтанелна ехография, с която се потвърждават или отхвърлят аномалии на централната нервна система, отоци и кръвоизливи на мозъка.

Когато подобни изменения се открият навреме, подходящата терапия дава големи шансове за нормално развитие на детето по-нататък, обясниха лекари. Те препоръчват подобен скрининг да бъде извършен до 6-месечна възраст при доносените и до 9 месеца при недоносените бебета.

Родителите, които желаят да запишат децата за безплатните изследвания в болницата, могат да го направят на тел. 02/403 4000 или 02/403 4928, съобщава вестник "Монитор".Коментари

Коментар: 1
Great ingtihs! That'

Great ingtihs! That's the answer we've been looking for.


  • 1

Добави коментар