Училища за бъдещи родители

72
Училища за бъдещи родители

Каква е ползата?

Реално изкуството да си родител се усвоява цял живот, което навежда на логичния въпрос - каква е ползата от училищата за бъдещи родители?

Най-сигурен отговор, разбира се, дава статистиката. В световен план са направени немалко проучвания относно ефективността на тези училища и изведените основни ползи от тях са:

Повишаване процента на кърмещите майки - много жени се отказват от кърменето, защото е трудно или болезнено, а истинската причина е липса на информация и експертни съвети, които бъдещите майки получават в училищата за бременни.

Подобряване на здравословните навици на бъдещите родители - от начина на хранене до нужната хигиена. В някои страни има доказателства, че пренаталното образование е намалило случаите на токсоплазмоза.

Навременна реакция при евентуално усложнение на бременността - бъдещите родители са наясно със симптомите и реагират по-адекватно.

Подобряване на емоционалното състояние на родителите, което според пренаталната психология се отразява пряко и на още нероденото дете.

Статистиката сочи още, че само 20% от преминалите такъв курс майки се нуждаят от обезболяващи препарати или предпочитат раждането със секцио, а сред неподготвените тази цифра достига 80%.
 Добави коментар