TV намалява потентността

72
TV намалява потентността

А повишеното спортуване я увеличава

Многото гледане на телевизия намалява наполовина броя на сперматозоидите, а повишеното спортуване ги увеличава – това откриха изследователи от Харвардското училище за обществено здраве (Harvard School of Public Health (HSPH)).

Както пишат в “Британско списание за спортна медицина“ (British Journal of Sports Medicinе), анализирано е качеството на спермата на 189 мъже от 18 до 22-годишна възраст.

Те са дали информация за своя начин на хранене, за стреса и навиците си, като например пушене и пиене. Те също докладвали седмичната си спортна дейност и часовете, които са прекарали в гледане на телевизия.


Резултатите са следните: мъжете, които гледат средно около 20 часа телевизия седмично, имат по-нисък брой на сперматозоидите с 44%, в сравнение с мъжете, които не гледат телевизия. Тези, които гледат по 15 часа телевизия седмично, пък имат 73% повече сперматозоиди от мъжете, които спортуват едва по пет часа седмично.

Лошата новина: лекото движение, като разходки например, не води до измерима разлика в количеството на спермата.Добави коментар