Три месеца под наклон

115
Три месеца под наклон

За да запазиш бебето си

Бременна британка лежа три месеца в наклонено положение, за да не изгуби бебето си. Дона Кели преживяла два спонтанни аборта. Когато отново забременяла, не искала да рискува да загуби бъдещото си дете.

Тогава лекарите й предложили необичайно решение - да лежи в наклонено положение, за да се намали натискът върху маточната шийка, съобщи bTV.

"В началото ми беше трудно. Чувствах се зле, виеше ми се свят. Имах постоянно главоболие. Гърбът също ужасно ме болеше" , споделя Дона Кели. Тя прекарала 10 седмици в тази поза, чак докато роди.

"Преживяването е травмиращо. Не съм го прилагала твърде често, за да кажа до каква степен е успешно, но съм много доволна от резултата, защото и двете се опасявахме, че тя ще загуби още едно бебе", казва лекуващият й лекар д-р Шавон Куенби.

През август Кели родила момиченце. Малката Амилия прекарала две седмици в кувьоз, но вече е у дома. И майката, и детето са в отлично здраве. Кели е категорична, че тежкото изпитание си е заслужавало неудобствата.Добави коментар