Трето дете: силно препоръчително

380
Трето дете: силно препоръчително

Путин призова рускините да раждат повече

Руският президент Владимир Путин призова рускините да раждат повече деца и подчерта, че най-разумното, според него, е в едно семейство да има три деца.

Путин предупреди в традиционното си годишно обръщение към народа, че ако призивът му не стане реалност, то Русия ще се превърне в бедна страна, неспособна да защитава територията си.

Президентът призна обаче, че трябва да се създадат благоприятни условия най-вече за жените, за да не се страхуват те да родят второ или трето дете. Той обеща бързо разрешаване на въпроса с недостига на детски градини и посочи, че властите обмислят финансово поощрение за семействата, които са решили да имат трето дете.

Населението на Русия сега е 143 милиона души. След разпадането на СССР населението на федерацията е намаляло с 5 милиона души. Експертите в последните години предупреждават за значителен демографски спад, посочва bTV.Коментари

Коментар: 1
Трето дете: силно препоръчително

V Rusiq ima 143 miliona naselenie i prezidenta prizovava horata da imat 3 deca a v Bulgariq sme edva 7 miliona i nashite upravnici ni poo6trqvat s 35 lv detski .... nqmam dumi.... "X


  • 1

Добави коментар