Това са най-ранните признаци за бременност с близнаци

806
Това са най-ранните признаци за бременност с близнаци

Единственият начин за потвърждаване на бременност с близнаци е чрез ултразвук, но има някои признаци, които могат да ви насочат към възможността да носите повече от едно бебе

Единственият начин за потвърждаване на бременност с близнаци е чрез ултразвук, но има някои признаци, които могат да ви насочат към възможността да носите повече от едно бебе. Като цяло има няколко ранни признака и симптоми, общовалидни за всички бременности, но някои от тях могат да бъдат по-ясни, ако сте бременна с близнаци. Това се дължи вероятно на по-високи нива на хормоните.

Ето някои от признаците:

Тежко сутрешно гадене

Чувствате се уморени и не можете да хапнете нищо или постоянно ви се гади, дори от мисълта за храна. Докато това е признак за бременност, ако проблемът е по – обострен, има голяма вероятност да носите две и повече деца. Тази тежка форма на сутрешно гадене е известна и като хиперемезис гравидарум.

Изключителна умора

Ако усещате изтощение и умора в ранния стадий на бременността, възможно е да сте бременна с близнаци. Въпреки че това е често срещан симптом за ранна бременност, според медицинския център на Университета в Рочестър , е особено тежко при някои жени, бременни с близнаци.

Наддавате повече на тегло

Не преяждате, не сте променили начина си на живот и се движите, но бързо наддавате на тегло в началото на първия триместър и след това. Според докторите при многоплодната бременност, жените качват повече килограми още в началото на бременността.

 Матката нарастава бързо

По време на бременност с едно дете може да не усетите нарастване на матката  в първия триместър. Ако, обаче, шест седмици от последния ви цикъл вече можете да почувствате матката над срамната кост, едно от обясненията е бременност с близнаци.

По-високи нива на HCG

Ако вашият лекар измери нивото на хормона на бременността (HCG) в началото на бременността, той може да установи, ако носите близнаци. Вашият HCG се повишава скоро след като заченете и има тенденция да бъде по-висок при бременности с близнаци.

 

Високо кръвно налягане

Въпреки че главоболието е често срещано по време на бременност и най-често е проблем през първия триместър, то може да бъдат причинено от високо кръвно налягане. Но ако то продължава, се консултирайте с вашия лекар дали това не е знак за хипертония, предизвикана от бременността, а може да сте бременна и с близнаци.Добави коментар