Теглото при раждането е много важно

94
Теглото при раждането е много важно

То определя бъдещия живот на детето

Бъдещото развитие на човек е в пряка зависимост от това колко килограма тежи при раждането си. Неприятностите се гарантирани за децата, които в момента на своето раждане са тежали по-малко от 2,5 кг.

Този парадоксален извод направиха изследователи от университета на щата Мичиган, САЩ, цитирани от zdrave.bg.

Според тях децата, родени с ниско тегло, имат с 30% по-малки шансове за отлично здраве през детството, като в повечето случаи този проблем се задълбочава с времето. Така този процент при тях в зряла възраст се увеличава до 70.В началните класове такива деца се справят често лошо по математика, четене и други основни предмети.

Според направената от американските специалисти статистика, хората, родени с ниско тегло, имат и по-малък шанс за успех в професията и като правило са с по-ниски доходи - с около 10%, в сравнение с останалите им връстници на 25-годишна възраст. На 35 години тази разлика се увеличава до 15,6%, а на 37-56 годишна възраст – до 22%.

Част от обяснението на този парадокс, според учените, е в това, че бебетата с тегло под нормата са появяват на бял свят най-често в бедни семейства: “Това се отразява не само на здравето на детето (тези семейства често нямат добри медицински застраховки, рядко посещават лекари), но и върху неговото хранене, образование и развитие", казват специалистите.Коментари

Коментар: 10

towa e mnogo otnositelno spored men

Коментар: 9

много тъпо честно

Коментар: 8

ПО ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛА СКОРО

Коментар: 7

по-голяма тъпотия отдавна не бях чела ;)

Коментар: 6

Наистина голяма тъпотия, в днешно време проблема е съвсем друг, даже бих казала, че на ромите децата са по -здрави и от останалите а знаете в какви условия се раждат и живеят/

Коментар: 5

napisete nesto koeto da imame polza kato go4etem a ne takiva tapi nesta !!!

Коментар: 4

Глупости,аз родих дете 1,300 без да ни липсватпари,слава на бога! Детето ни е здраво,умно .....и изобщо що за глупава статия.

Коментар: 3

Ми аз родих малката почти 5 кила,,пък не сме богато семейство..да не забравя ,че и НЕ ми се ядеше дори кой знае колко през бременността...,че съм и 156 см. висока, бях и 50 кила..лекарите се смаяха това голямо бебе как в мен се събра..няма да споделям и как се роди...ама ...и аз мисля , че е тъпотия да се определя заплатата му след време, че и оценките в училище,,,от килограмите му при раждане.

Коментар: 2
...

И АЗ МИСЛЯ, ЧЕ Е СУПЕР ТЪПОТИЯ ... БОЖЕ,БОЖЕЕЕ

Коментар: 1

по-голяма тъпотия одавна не бях чела


  • 1

Добави коментар