Световна седмица на раждането

69
Световна седмица на раждането

Темата й е правото на жената да избира как и къде да ражда

Световната седмица на раждането тази година започна вчера и ще продължи до 22 май. Тя се организира от сружение "Естествено", а темата й тази година е свързана с правата на жената да избира обстоятелствата около своето раждане и със зачитането на личната свобода на родилката.

Сдружение "Естествено", заедно с група "Родилница", отбелязва Седмицата на раждането с редица събития, които целят да привлекат вниманието към необходимостта от уважение във всеки един аспект, свързан с процеса на раждане и самата родилка.

“Раждай където желаеш, по начина по който желаеш и с този, когото желаеш” ще е темата на среща в Бургас, организирана от училище за бъдещи родители “Мама” и със съдействието на общината в града. Тя ще се състои на 17 май от 10 ч. в Младежки културен център. Специален гост ще е акушер – гинеколог д-р Антонио Душепеев, началник Родилно отделение към МБАЛ – Бургас.

Във Варна Световната седмица на кърменето ще отбележат с лекции, прожектиране на филми, дискусии и творчески работилници на 15, 18 и 20 май. В София, освен семинари и дискусии, в неделя, на 22 май, от 10 часа в Борисовата градина се организира и хепънинг "Раждането - право на избор".

От сдружение "Естествено" събират на електронната си поща и разкази за лекарите-специалисти, които са зачели правото ви на избор по време на раждането. Те ще бъдат изпратени до болничните заведения, където работят докторите. Целта е да изразим благодарност за зачетените ни права в толкова специален момент като раждането.

Повече информация можете да откриете на сайта на сдружение "Естествено".Добави коментар