Сутрешното гадене

190
Сутрешното гадене

Как да се справите с него?

Вероятно последното, което искате да чуете, когато ви се гади по 24 часа в денонощието, е, че не сте сама, но това е истината. Имате обаче добри шансове да се отървете от неприятното усещане някъде около 14-тата седмица. Дотогава единственото, което ви остава, е да облекчите ситуацията с някои изпитани средства.

Джинджифил

Чай или сок от джинджифил доказано намаляват гаденето. По-трудни за намиране са джинджифиловите бисквити, но те пък предлагат по-бърз ефект.

Витамини

По време на бременността приемът на витамини е задължителен. Присъствието на витамин В6 в бременните коктейли пък ви гарантира известно облекчаване на пристъпите на гадене.

Банани

Силно ароматни, пържени или пикантни храни не са желани в менюто ви сега. Заменете ги с тестени изделия и банани.

Гривни против гадене

Предлагат се и във вариант за деца, което означава, че са наистина безобидни. Вместо за пътуване до морето може да ги използвате в първите седмици от пътуването си към майчинството.

Вода

Хладният душ наистина шокира сетивата, но пък и им отнема възможността да се подадат на гаденето.

Сирене

По време на бременността е добре да сте внимателни с меките сирена, но тост с обикновено краве сирене може да облекчи стомаха ви.

Закуската


Освен че е най-важното ядене за деня, закуската ви предпазва и от понижаване на кръвната захар, което пък е фактор за засилване на гадането. Зърненената закуска е за предпочитане в случая.

Ice, ice baby

Ледените кубчета не само ще намалят гаденето ви, но и ще подобрят вкуса в устата ви, който в тези периоди не е от най-приятните.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjbq'"(){}:/1zqjbq;9

Коментар: 2
1zqjbq'"(){}:/1zqjbq;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар