Суеверията на бременната жена

702
Суеверията на бременната жена

Не на митовете и легендите

Бременните жени често действат като магнит на различни съветници и доброжелатели. Всеки един от тях разказва на бъдещата майка как трябва да се грижи за себе си, какво е най-добро за нея и т.н. Понякога се споменават случки, от които могат да настръхнат косите и на най-безстрашния боец. Хайде да не се даваме на суеверията, като ги направим на пух и прах.

Бременната жена не бива да си подстригва косата. Като си отрежеш косата, съкращаваш живота на детето.

Това суеверие няма никакво потвърждение от медицинска гледна точка. Напротив, по време на бременността косата става по-здрава и гъста. Затова често се налага да се полагат грижи, включително да се подстриже. Освен това след раждането трудно ще намерите минутка, която да отделите за посещение във фризьорския салон.

Не се препоръчва на бременната жена да шие и плете, тъй като така детето ще се заплете в пъпната връв.Този предразсъдък идва от времето, когато се е случвало по-често децата да се раждат заплетени в пъпната връв. То е било толкова отдавна, че много едновремешни лекари, за да свалят подозрението от себе си, са обвинявали бременните жени за навиците им – като този да плетат и шият. Съвременната медицина не забранява нито шиенето, нито плетенето. Напротив, подобни занимания имат успокояващ и отпускаш ефект върху психиката на бременната жена и се смятат за полезни!

Не бива да казвате на никого за бременността си и да споменавате датата на раждане

В наши дни много жени се чувстват много по-комфортно, когато пазят в тайна бременността си. Същото се отнася и за датата на термина. Това суеверие битува от столетия и се практикува и в наши дни.И още суеверия:

- Бременната жена не бива да се ограничава в яденето, иначе ще си навлече тежко раждане.
- Бременните жени не бива да сеРУГАТСЯ, защото иначе детето ще има родилно петно.
- Не бива да се снима или рисува бременна жена, защото детето ще има забавяне в развитието.
- Препоръчва се бременните жени да не ядат яйца с два жълтъка, защото иначе може да родят близнаци.Добави коментар