Стриите се появяват след 25-ата седмица

1449
Стриите се появяват след 25-ата седмица

Но какво още се случва с тялото на майката и бебето?

Стриите са много чест спътник по време на бременност. Обикновено се появяват по кожата на корема, бедрата, дупето и гърдите. Появата им стартира с влизането в 25-ата седмица от бременността.

Майката и плодът през 25-ата седмица

Белите дробове на плода активно се развиват. От една страна, продължава да се разклонява мрежата от бронхи - бронхиалното дърво, а от друга - в края на най-малките бронхи растат алвеоли, в които малко по-късно ще започне да се синтезира специално вещество, което ще помогне на детето ви да диша само, в момента, в който излезе на бял свят.

Кожата на плода все още е тънка и прозрачна, но съвсем скоро това ще се промени.

Вече с лекота можете да забележите чертите, появили се по кожата ви. Това са стрии в различен размер. В началото са червени на цвят, но постепенно ще избледняват. Причините за възникването на стриите са няколко типа: наследствени особености на кожата, хормонален фон и повишаване на теглото.

По своята същност стриите са локални разкъсвания на кожата в тези места, където тя не е успяла да се разтегне. В момента на появата им са червени на цвят и дори тъмно бордо.Щом стриите са се появили, не можете да се отървете от тях напълно. Можете да ги коригирате леко, да ги потъмните, но не и да изчезнат от тялото ви.

За да не обръщате силно внимание на несъвършенствата по кожата и да развиете комплекси, можете да се опитате още в самото начало да предотвратите появата на стрии. За профилактика на пазара можете да откриете цяла палитра средства, които добре омекотяват и овлажняват кожата, повишавайки еластичността й.
 Добави коментар