Страшна диагноза на здраво бебе?

191
Страшна диагноза на здраво бебе?

Майката смята, че това е опит за източване на пари

Майка обвинява лекари за грешна диагноза, която са поставили на бебето й с цел да източат средства от Здравната каса. На 27 юли момиченцето е било изписано от „Майчин дом” с диагноза кръвоизлив в мозъка от трета степен.

В епикризата на детето обаче е било записано, че то е клинично здраво. Някои от ехографските снимки, които са били приложени, са били с дата 15 март, а детето е било родено на 17 април, подчерта майката Нели Скалска.

Заради тази неясното жената решила да поиска друго, неутрално мнение на специалисти, при което се оказало, че детето е напълно здраво.

След случая майката се обръща към ТВ7 и заедно с журналистите направили скрит репортаж в „Майчин дом”. При повторния преглед там на детето е установена нова диагноза, заради която то е изпратено с направление към Центъра за детска целебрална парализа. След направен преглед и там отново е доказано, че бебето е напълно здраво.

От „Майчин дом” се аргументираха с това, че вероятно е станала техническа грешка и детето е било с мозъчен кръвоизлив от втора степен. Все пак завеждащият Неонатологичната клиника обясни, че при подобна диагноза е невъзможно да бъде развита целебрална парализа. Майката е категорична, че ще съди болницата.Добави коментар