Срещу стриите

473
Срещу стриите

90% от бременните се сблъскват с тях

Разкъсвания на тъканта, която поддържа еластичността на кожата - това са общите врагове на всички бременни - стриите. Появяват се по гърдите, корема и бедрата на бъдещите мами заради рязката промяна на теглото и бързия растеж.

На пазара се продават хиляди продукти срещу досадните цепнатини по кожата, някои специално предназначени за бременни. Най-добре е обаче в това деликатно време за вас и бебока да се обърнете към натуралните продукти.В миналото основен лек срещу стриите е била свинската мас. Можете да си направите домашно мазило, като го смесите с невен. Така ще избегнете и неприятната миризма. Днес много мами прибягват до помощта на зехтина. В работа може да ви влезе и бадемовото масло.

Друг вариант е да се обърнете към бебешката козметика - олиото, което се използва за овлажняване на кожата на бебето, може да спре появата на стрии и при вас.

Каквото и да изберете в борбата срещу стрии, е добре да помните, че най-сигурното спасение срещу тях си остава балансираното и здравословно хранене. Така ще държите килограмите в нормата, а детето в утробата ви ще получава всичко необходимо.Добави коментар