Спасиха родилка с тежък грип

171
Спасиха родилка с тежък грип

Засегнал сърцето й

Лекари от областната болница в Пазарджик са спасили живота на 30-годишна родилка с тежък грип, който засегнал и сърцето й. Белите престилки успели да стабилизират състоянието на бъдещата майка и извадили бебето със секцио, а в момента жената се възстановява и е добре, коментира завеждащият „Акушеро-гинекологичното отделение“ в държавната болница д-р Илиян Траянов.

Заедно със свои колеги той е извършил операцията с цезаровото сечение, за да спаси майката и бебето. Бременната жена била приета в отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение с пневмония и висока температура. От вирусната инфекция тя получила усложнение- перикарден излив около сърцето.

Вследствие на тежката форма на вирусната инфекция по плацентата и матката имало налепи, съобщава вестник "Монитор". В Пазарджик няма обявена грипна епидемия засега, въпреки че в местната Регионална здравна инспекция отчитат 10 случая на пневмония и 161 заболели от остри респираторни заболявания за периода от 26 декември до 3 януари.

Заболеваемост е 227.59 на 10 000 души, над 95 персентил, което се отчита от здравните инспектори като високо ниво на заболеваемост. Най-засегнати са възрастовите групи от 15 до 29 г. Все още обаче не може да се говори за грипна епидемия в областта.Добави коментар