София или Ейдън?

168
София или Ейдън?

Американците харесват името София

София е най-често използваното име за кръщаване на новородените момиченца в САЩ. За седма поредна година при момченцата доминира името Ейдън, като втория най-любим мъж на Кари Брадшоу от хитовия сериал "Сексът и градът".

Класацията на най-популярните имена на бебета е на сайта Babycenter.com и е съставена на базата на стотиците хиляди родители, споделили на сайта как са кръстили дечицата си през настоящата година.

При момиченцата класацията за втора поредна година продължава да се оглавява от името София (от гр. - "мъдрост"), следват Ема (герм.), Изабела (иврит), Оливия (гр.) и Ава (герм.). Емили пада с три позиции тази година и е на девето място, отбелязва novini.bg.

Освен Ейдън (ирл.), често избирани са и имената Джексън (иврит), Лиъм (ирл.) и Джейкъб (иврит), като най-впечатляващ е скокът на името Мейсън (фр.), който се изкачва със седем поиции до номер две в класацията.

В топ 10 на най-популярните момичешки имена са още Лили, Клои, Медисън, Емили и Абигейл, а на момчешките – Джейдън, Итън, Ноа, Лукас и Лоугън.Добави коментар