Сляпа родилка видя бебето си

245
Сляпа родилка видя бебето си

С помощта на специални очила

Видео, показващо млада сляпа канадка, която оглежда своето новородено бебе с помощта на специални високотехнологични очила, обиколи в събота световната електронна мрежа. Публикувано в YouTube, то показва 29-годишната Кейти Бейц, която гледа малкия Аксел, когото е родила два часа по-рано. Раждането е станало през декември.

"Това е първото бебе, което виждам и то е моето, разтърсващо е", казва младата жена пред камерата, като оглежда подробно крачетата и ръчичките на бебето. Младата жена страда от генетична макулна дегенерация на очите - болестта на Щаргард (Stargardt).

Тя носи за първи път очилата, които струват 15 000 долара и позволяват на хора, които не страдат от пълна слепота, да използват видеотехнология, която разширява и усилва контраста на изображенията.

"Тя роди и веднага поиска да види бебето", каза пред АФП Ивон Феликс - сестрата на младата жена, която я е заснела и е публикувала видеото, видяно вече стотици хиляди пъти, посочва БГНЕС.

Ивон, засегната от същата болест, възнамерява да набира средства чрез своята страница MakeBlindnessHistory.com, за да предлага очилата на нуждаещите се. "Искахме да споделим това, за да кажем, че сме нормални хора, и светът се движи така сега с помощта на технологиите", каза още тя.Добави коментар