Скайп в родилното

89
Скайп в родилното

За да покажеш бебето

В гинекологично, родилно и детско отделение на кюстендилската болница започна поставянето на монитори. Те са за удобство на пациентите и срещу определена сума на час ще могат да ползват телефон и скайп връзка.

"С устройствата, които се монтират до всяко легло, родилката ще може да си покаже бебето след раждане. Можеш да си говориш с чужбина", казват медиците, цитирани от novini.bg.

46 са новородените през месец юли в кюстендилската болница, информираха от лечебното заведение. Броят им е значително по-висок, в сравнение със същия период на миналата година, коментира д-р Светлана Ризова, началник отделение по неонатология.

"Това е добре, на фона на намалялата раждаемост. Средно на месец в болницата се раждат 30 -35 бебета. Те бяха доносени и нямаше проблеми, успешни раждания. През месеца се родиха и едри бебета от 4 - 4,200 кг ", каза д-р Ризова.

Най-често семействата предпочитат традиционните имена - Никола, Георги, Самуил. Представителите на ромския квартал "Изток" харесват имената, свързани с библейските сюжети, като например Естира. Сред новородените има и близнаци. Не са малко и майките, които са с второ раждане.Добави коментар