Симптомите на бременността още през първата седмица

3234
Симптомите на бременността още през първата седмица

Стига да познаваш тялото си, веднага ще разбереш!

От момента на оплождане на яйцеклетката в организма на жената започват промени. Натрупва се прогестерон, който може да доведе до забележими промени в тялото ви.

Към симптомите още през първата седмица на бременността се отнасят:

- Увеличение и втвърдяване на млечните жлези. Гърдите ви се подготвят за произвеждане на кърма още от най-ранните срокове на бременността. Нараства жлезистата тъкан и се развиват млечните канали.

- Сънливост и понижено артериално налягане. Прогестеронът разширява кръвоносните съдове, а това води до описаните симптоми.

- Главоболие и умора. Тези симптоми могат да бъдат недооценени, тъй като всяка работеща жена вероятно се сбълсква често с тях. Ако обаче рядко имате главоболие, а планирате бременността си, наличието му може да е добра новина.

- Зачестено посещение на тоалетната по малка нужда. Матката все още не расте, което означава, че натиск върху пикочния мехур не се оказва. Обаче повишеното кръвообращение в малкия таз води до раздразване на рецепторите.

- Запек. Той рядко се проявява през първата седмица на бременността. Най-често е свързан с нездравословно хранене и недостатъчна хидратация.

- Токсикоза. При бременните жени тя започва в различен период на бременността и има различна степен на интензивност.

- Обилно бяло течение. То е провокирано от повишеното кръвоснабдяване в матката, което води до повишена работа на жлезите нашийката на матката и влагалището. Течението следва да е белезникаво или прозрачно.

  Добави коментар