Шотландска поличка за плодовитост

542
Шотландска поличка за плодовитост

Мъжете, които носят шотландски полички, имат по-качествена сперма

Мъжете, които носят шотландски полички, имат по-качествена сперма и следователно са по-плодовити, съобщиха шотландски учени. Те казват, че носенето на традиционните шотландски полички без долни гащи предоставя идеална среда за развитие на спермата. За да могат тестисите да произвеждат адекватно количество сперма, температурата им трябва да е с три градуса по Целзий по-ниска от телесната температура.

Но неотдавнашно изследване показа, че в последните 50 години качеството на семенната течност на мъжете е намаляло. Освен това се наблюдава забележително намаляване на плодовитостта в неиндустриализирания свят. Макар причините за това да са много и сложни, смята се, че намаляването на качеството на спермата също играе определена роля. Не е съвсем ясно защо качеството на спермата се влошава, но промените в начина на живот и увеличаването на замърсяването са възможни фактори.

Но новото изследване, публикувано в "Скотиш медикъл джърнъл", предлага решение на мъжете с лошо качество на спермата. "Носенето на шотландска поличка създава идеална физиологична скротална среда, която помага за поддържане на нормална скротална температура. Известно е, че тя е благоприятна за стабилното производство на сперма и за доброто й качество", заяви авторът на изследването д-р Ървин Компандж."Разумно е мъжете да носят шотландска поличка и да избягват панталоните поне в периода, в който планират да заченат деца", допълват авторите на изследването. Шотландската поличка е мъжка дреха, която прилича на пола с дължина до коляното. Изображения на мъже в шотландска поличка се срещат още от 17-и век. Днес тенденцията е шотландската поличка да се носи само при специални поводи. Но според изследването, има и други мотиви за връщането към шотландската поличка като обичайно облекло, дори извън Шотландия.

Носенето на поличката носи силни физиологични ползи, тъй като помага на мъжете да бъдат забелязани, независимо къде се намират. "Изследването показа, че носенето на шотландска поличка дава на мъжа силно усещане за мъжественост и свобода. Много жени са привлечени от мъже в шотландска поличка", допълват учените, цитирани от БГНЕС.Добави коментар