Шест важни съвета преди забременяване

9990
Шест важни съвета преди забременяване

Време ти е да станеш майка?

Решили сте, че ви е дошло времето да станете майка. Има неща, които сами може да направи, за да си помогнете да забременеете. Ето съветите на акушер-гинеколога д-р Георги Стаменов пред вестник "Труд".

1. Най-важното е жената да се успокои и да не превръща зачеването във фикс идея. Това може да стане, като се опита да се щади от негативни емоции, ако започне да гледа на живота по-широко и не очаква бърз ефект.

Защото човекът не е от репродуктивните същества в природата, при които размножаването става толкова лесно. В никакъв случай няма място за отчаяние и паника, ако примерно след един месец не сте бременна.

2. Не тръгвайте веднага по лекари. Това е ужасна грешка, преди да се е установило, че наистина имате здравословен проблем. Ако мъжът и жената са на възраст до 34-35 г., опитвали са поне 6 месеца да си направят бебе, но не се е получило, то чак тогава да потърсят специалист.

А ако двойката е на около и над 40 г., то трябва да е минала поне една година, за да се каже, че има проблем. Просто защото след тази възраст се зачева по-трудно.

3. От голяма помощ ще ви е да си купите тестове за овулация, които я засичат. Щом резултатът е позитивен, тогава е вашето време за действие. Ако не забременеете, през следващия месец си дайте почивка от половото сношение - става дума за период от 3-4 дни преди овулацията. По този начин мъжът ще "разполага" с нужното количество сперматозоиди. И още нещо - ако не сте правили секс вчера или днес, спокойно!

Сперматозоидите и яйцеклетките имат достатъчно дълъг живот. В противен случай се заражда стрес, а любовта се превръща в задължение. Трябва да оставите нещата да се случват сами, както все едно сте нагазили в река. Тогава хората се оставят на течението и усещат всяко нейно въздействие върху кожата. Защото, така или иначе, не могат да направляват водата.4. За желаещите да станат майки диетите и приемането на витамини не е добре. Аз ще кажа нещо, което е напълно различно от написаното в здравните брошури - не, не трябва да се подлагате на ефекта им, просто си живейте живота! Безспорно обаче колкото е по-пълна една жена, толкова по-трудно забременява, защото мастната тъкан влияе зле.

Ако се планира бременност, отслабнете и след 2-3 месеца вече чакайте резултат. Ако обаче се подлагате на екстремна диета или неимоверни фитнес и други натоварвания при тренировки, то това е голям стрес за организма. В този случай той намалява способността за възпроизводство, за да не хаби излишна енергия и дамата се отдалечава от желания резултат.

5. Леко намалете цигарите. Да, те са много вредни, но никъде не е написано и доказано, че пушенето задължително трябва да се преустанови. По принцип жените пушачки просто имат повече проблеми по време на бременността. Гледах един американски филм, в който главната героиня отказа чаша шампанско с думите: "Опитвам се да забременея." Това не е правилно, защото в ограничени количества алкохолът въобще не е вреден. Напротив, "отпуска нервите", а така по-лесно човек се отдава на любовта.

Не бива обаче да се прекалява с концентратите, да се стига до силни опиянения, които не се връзват с концепцията за спокойния живот. Разбира се, нощните забавления също е препоръчително да са умерени. Ако преди време сте посрещали слънцето на плажа, то при идеята за забременяване е добре да се приберете към 1 ч. след полунощ.

6. Задължително отидете при специалист, ако има кървене при полово сношение, ако имате възпаление на влагалището (т. нар. бяло течение) и не на последно място, не се насочвайте веднага към ин витрото. То е последната стъпка при опитите за забременяване. Преди това трябва да се приложат много други процедури.Коментари

Коментар: 1
забременяване

Благодаря за информацията!


  • 1

Добави коментар