Секцио по спешност

1964
Секцио по спешност

Кога се налага?

Вече посочихме причините, поради които се налага секциото да бъде планирано още по време на бременността. Кога обаче се налага операция в хода на естественото раждане? Ето ситуациите:

Ненапредване на раждането
Естественото раждане е започнало, но дълго време контракциите са слаби и дори спират. Освен това не се наблюдава разкритие или то не се увеличава. Това често се случва при предизвикано раждане с хормони или при използването на упойка.

Опасност за бебето
През цялото време на естествено раждане лекарите следят тоновете на бебето на монитор. Ако те заглъхват, това означава, че то страда от липса на кислород. Това е една от сериозните причини да се прибегне до операция.Продължително раждане
Обикновено първото раждане продължава дълго време и това не е повод за притеснение. Ако обаче то продължи много часове и бъдещата майка е сериозно изтощена, може да се окаже, че не е в състояние да напъва, за да роди детето си. По тази причина също се налага секцио.

Увита пъпна връв
Ако в хода на раждането се открие, че пъпната връв е увита окоро врата на бебето, това е предпоставка за спешно секцио, за да се спаси живота на плода.

Високо кръвно налягане
Ако родилката повиши кръвното си налягане по време на естественото раждане, това може да доведе до последици за бебето. Затова се препоръчва естественият процес да бъде прекъснат и да се направи операция.Добави коментар