Сексът след раждането

294
Сексът след раждането

Кога и как?

Бебето вече си е у дома, всичко е влязло в ритъм (с изключение на нощния сън :) и вече си задавате въпроси относно секса след раждането. Ето най-важните отговори.

Кога?
Гинеколозите препоръчват половия живот да се възобнови шест седмици след раждането. Толкова време е необходимо на матката да се възстанови.

Как?
Тялото на жената, и особено репродуктивните й органи, са много чувствителни на допир след преживения стрес от появата на бебето. Така че забравете за сложните акробатики и бъдете нежни в леглото.По-бързо възстановяване
Мускулите на влагалището са отпуснати след раждането. За да влязат във форма, трябва да се правят специални упражнения - като стягане и отпускане на въпросните мускули. Този проблем не съществува след цезарово сечение.

Помощни средства
Организмът на жената изпитва недостиг на естроген след раждането. Това означава, че влагалището ще бъде много сухо. За да не чувства болка, е добре да се използват овлажняващи средства.

Женски притеснения
Никаква талия, отпуснати гърди и неприбран корем - това виждат повечето млади майки в огледалото. Мисълта колко са непривлекателни ги отблъсква от партньора им. Все пак оставете преценката на таткото - ако той ви желае, значи притесненията ви са напразни. И си дайте поне няколко месеца да влезете във форма - все пак не сте Бионсе.Добави коментар