Седмият месец от бременността

164
Седмият месец от бременността

Плодът вече не зависи напълно от майчиния организъм

Знаете ли, че най-лекият триместър е вторият. Не е нито първият, нито третият.

През първите 3 месеца много майки преживяват токсикоза и се сблъскват с други проблеми, освен това е налице риск за развитието на плода.

От 25-ата седмица на бременността много лекари твърдят, че настъпва период, който може да се определи с понятието: „Пълноценно раждане на плода“.

Седмият месец

През първия месец от третия тримесец на бременността се развиват активно органите на чувствата. Плодът започва да разпознава звуци, аромати и вкусове.

Той отлично познава вътрешния свят на майката. Освен звуци от околната среда, той слуша и сърцебиенето на жената, звуците от нейните черва и т.н.

Затова в този период вече можете активно да пускате на детето класическа музика, да разговаряте с него и да му дадете ясен знак, че нямате търпение да го видите на бял свят.

През седмия месец е непрепоръчително да общувате с хора, които са ви неприятни или които ви карат да нервничите.

Детето се нуждае от положителни емоции. То слуша сърцебиенето на майка си, чувства себе си като зад каменна стена.

При раждането бебето се плаши най-вече от непознатите звуци и затова започва да плаче. То ще познае своята майка по ритъма на сърцето й, когато тя го постави на своята гръд. В този момент бебето отново ще се почувства в безопасност.

През седмия месец в плода се натрупват мазнини, развива се кората на главния мозък и в определен момент той е достатъчно развит, че да не зависи напълно от майчиния организъм.

Вече много от необходимите му вещества произвежда сам.

Например плодът сам изработва хормоните на растежа, надбъбречната жлеза, щитовидната жлеза и панкреаса.Добави коментар