Седем важни факта за контракциите

11680
Седем важни факта за контракциите

Как да разпознаем фалшивите

Контракциите представляват свиване и отпускане на матката, която, всъщност, е мускул. Те продължават през цялата бременност, което е нормално и е основната част от подготовката на тялото за раждането.

Бракстън-Хикс са неравномерни и безполезнени контракции. Те помагат на матката да се подготви за раждането и увеличават притока на кръв и кислород към плацентата. Основният белег на "фалшивите контракции", е, че са през дълъг и неравномерен интервал от време. Те са кратки и не стават по-силни.

"Чувствителна матка" е термин, с който гинеколозите определят наличието на по-чести контракции през бременността. Важно е бъдещата майка да следи за тях и да уведомява лекаря си. При наличието на такава матка трябва да се назначи медикаментозно лечение, за да не се стигне до преждевременно раждане.Така наречените подготвителни контракции, които не водят до раждане, се усещат като кратко втвърдяване на корема, по време на което може да се чувства и слаба болка. Срещу тях помагат разходките и пълното отпускане на тялото.

Конкракциите се предизвикват от физическо напрягане, преумора, силна емоционална възбуда. Затова на бъдещите майки се препоръчва да бъдат спокойни, да не вдигат или местят тежки предмети и да си почиват често.

Истинските контракции, които ще доведат до раждане, са на определен интервал от време и зачестяват. Те продължават около минута и болката се разпространява и в областта на корема и бедрата.

Раждането, всъщност, представлява една голяма контракция, с която матката се свива и по този начин изтласква бебето навън. Това продължава и след напускането му на майчиното тяло, за да се изхвърли плацентата.

Ранните симптоми за приближаване на раждането можете да видите тук.Добави коментар