Съхранение на кърма

2552
Съхранение на кърма

Как и в какво?

Кърменето на бебето през три часа сериозно затруднява отделянето на бебето от майката. Затова е добре още преди раждането да помислите за съхранението на кърма. За целта трябва да си набавите помпа, с която да се изцеждате, както и съдове, в които да съхранявате млякото.

Контейнерите за съхранение на кърма се продават в специализираните магазини, направени са от специална пластмаса, затварят се херметически и имат подходящо място за надписване на дати. Освен това вършат работа и при приготвянето на бебешка храна, когато детето вече приема такава.

Не избирайте стъклени съдове за съхранение на кърмата, тъй като левкоцитите се залепят по стените им. Можете да ги използвате при замразяване, тъй като при този процес белите кръвни телца, така или иначе, умират. Като вариант на пазара се предлагат и торбички за съхранение на мляко, които са стерилни.Добре е да знаете и правилата, според които кърмата се съхранява.

Непременно изварявайте всички приспособления и съдове, които използвате в процеса по изцеждане и съхранение на кърма.

Прясно изцедената кърма може да се съхранява на стайна температура до шест часа.

Тя може да бъде оставена в хладилник на температура от 2 до 6 градуса до 24 часа. Не я слагайте на вратата, а във вътрешността на хладилника.

Три месеца - за толкова време можете да замразявате кърма. Непременно си напишете датата на замразяване на контейнера, за да не объркате нещо. Сложете съдчетата в дъното на камерата.

Размразяването се извършва бавно на стайна температура.Добави коментар