Родители хвърлиха новородено на боклука, искали момче

533
Родители хвърлиха новородено на боклука, искали момче

Новородено момиченце беше изоставено до контейнерите за боклук в южнокитайски град от родителите си, които очаквали да бъде момче

Новородено момиченце беше изоставено до контейнерите за боклук в южнокитайски град от родителите си, които очаквали да бъде момче, пише DailyMail. Бебенцето било оставено на мястото часове след раждането си oт семейството, което вече имало две дъщери.

Мияч на улиците го открил до кофите и сигнализирал в полицията и така новороденто било предадено в спешен център за детски грижи. Родителите са били задържани по подозрение за изоставяне скоро след инцидента в град Донгуан в провинция Гуандун, се казва в официално изявление.

По традиция в Китай са предпочитани мъжките рожби, тъй като те са преносители на фамилното име. В този случай родителите стигнали до решението, защото се страхували, че няма да се справят с отглеждането на три деца едновременно.

Според законите родители, които са признати от съда, за изоставянето на бебето си могат да получат до пет години затвор, но това се случва рядко поради тромавост на системата, посочва вестник Стандарт.

Добави коментар