Родилка на 50 избяга от болница

61
Родилка на 50 избяга от болница

Родила в двора на къщата си

50-годишната родилка Снежана Аргирова избяга от болницата в Сандански, съобщи "Струма". Жената родила в четвъртък вечерта в двора на къщата си в село Лешница. Тя отказала да вика лекари, които да прегледат новороденото. Няколко часа по-късно през нощта състоянието му започнало да се влошава и бебето започнало да посинява.

Едно от децата в семейството изтичало до близката хлебопекарна, а оттам се обадили на 112 и пристигнала линейка. След лекарската намеса родилката и новороденото са хоспитализирани в болницата в Сандански. В събота около 15 часа обаче тя напуснала болницата, като оставила там детето си.

Вижте още: А ти отлагаш ли бебето?

Лекарите веднага подали сигнал в полицията, а малко по-късно униформените открили жената на автогарата. Кметът на Лешница Светослав Джоров каза пред "Стандарт", че жената има някакъв проблем.

"Това е петото й дете, повечето ги ражда вкъщи. Не вярва на лекари, има страх от хора в бели престилки". При нея в момента е само едно от децата й. Живеят в една стая с мъжа си. Две от рожбите им бяха в социалния дом в Първомай, сега там е само едно", каза той.Добави коментар