Роди се момченце

155
Роди се момченце

… в новата родилна зала на Майчин дом

Първото бебе, проплакало в новата родилна зала на най-старата АГ болница у нас - Майчин дом, е момче, съобщават от медицинското заведение.

Детето се е родило в 18.30 ч. на 8 август. То тежи 3380 г и е високо 50 см. Още три момчета и четири момичета са се родили през първото дежурство на акушер-гинеколозите в обновената зала.

Благодарение на най-новото поколение медицинска апаратура, специалистите в болницата могат да следят детските тонове и родилните контракции на централен монитор.

Подобна мониторна система с десет поста, сървър и централна станция за наблюдение се въвежда за пръв път у нас. От болницата посочват, че в напълно обновеното родилно отделение на Майчин дом са обособени осем изцяло самостоятелни родилни зали.

Всички зали са снабдени с модерни реанимационни колони, които, в случай на нужда, могат да се превърнат в малки операционни.

Отделението бе открито на 28 юли на официална церемония. Цялостната реконструкция включва нов операционен блок с две операционни зали и реанимационен сектор с осем зали.

В три направления е извършена подмяна на апаратурата - на акушерската, на неонатологичната и на анестезиологичната.За целите на учебния процес ще има и възможност за видеонаблюдение не само на раждането, но и на оперативните интервенции.

Голяма част от средствата за реновирането са осигурени от държавния бюджет. Общият ремонт е на стойност 3 млн. лв., от които 2.6 млн. са отпуснати от правителството.Добави коментар