Родените през пролетта стават директори

483
Родените през пролетта стават директори

Летните бебета обикновено имат да наваксват

Родените през летните месеци юни и юли бебета са с най-малък шанс да станат някои ден изпълнителни директори на компании според изследване, направено в САЩ. Най-голям шанс пък имат тези, родени през март и април.

Това до голяма степен се предопределя от времето, когато децата тръгват на детска градина. Обикновено това се случва през месеците от септември до началото на януари и поради тази причина летните бебета са най-малки в групите си.

Според проучването, едва 6.11% от изпълнителните директори на 500-те компании от индекса S&P 500 са родени през юни и 5.9% са родени през юли, посочва profit.bg. Изследването е направено сред 375 изпълнителни директори на компании от индекса за периода между 1992 и 2009 г. от университета University of British Columbia.

По-големите деца – или тези родени през март и април, са имали склонност да се представят по-добре в своите класове и групи. При деца на възраст между четири и пет години няколко месеца са от изключителна важност за интелектуалното развитие, се казва в проучването.

След 1960 г., когато влизат образователните промени в повечето щати, само един от 43-ма изпълнителни директори на щатски компании, родени след 1955 г., са родени през юни и едва двама през юли, което е далеч под математическата норма.Добави коментар