Разследват смъртта на 17-годишна родилка в болницата в Панагюрище

199
Разследват смъртта на 17-годишна родилка в болницата в Панагюрище

17-годишната Мария Димитрова е починала след раждане в панагюрската болница „Уни Хоспитал“

17-годишната Мария Димитрова е починала след раждане в панагюрската болница „Уни Хоспитал“, съобщиха нейни близки. За смъртта на момичето върви проверка и е назначена експертиза, уточниха от здравното заведение. Мария е постъпила в болницата в ранните часове на 27 ноември и само няколко часа по-късно е родила здраво бебе чрез секцио. Същия ден след обяд родителите й отишли на свиждане, успели да видят и новороденото, но младата майка се оплакала, че я боли гърлото и поискала да й занесат бонбони „ лукчета“.

На другия ден сутринта снахата на Мария й носи лукчета и кисело мляко, а родителите й не са допуснати при нея заради провежданите визитации. Същия ден, след редовното свиждане до 17:00 часа, което е преминало добре, получават обаждане от болницата, че състоянието на Мария се е влошило. Бащата Огнян Янев веднага отива в частния кабинет на д-р Петър Бътовски, който е водил операцията за раждане с цезарово сечение. Родителят изказал притесненията на семейството, но докторът го успокоил, че всичко върви нормално и до 2-3 дни родилката ще бъде изписана от болницата.

Вместо щастлив край обаче сутринта в петък, 29 ноември, от „Уни Хоспитал“ се обаждат на брата на Мария, че тя е починала. По думите на Огнян Янев, Мария е била местена от родилното отделение в интензивното на 7-мия етаж в сградата, а когато отишли на място, единственото, което разбрали, било, че двете отделения си прехвърлят вината за смъртта й. Близките на починалата родилка нямат информация какво се е случило с дъщеря им.

МБАЛ „Уни Хоспитал“ изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки, обявиха официалната позиция от здравното заведение. Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение, посочва вестник Монитор.

Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива. Близките са уведомени своевременно – рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието ѝ не могат да бъдат давани, уточни пиарът на „Уни Хоспитал“.

Добави коментар