Раждането вкъщи

57
Раждането вкъщи

По-опасно е при първескините

Жените, които раждат за първи път, е по-опасно да го правят вкъщи, защото рисковете за бебето се увеличават почти три пъти, съобщи BBC. При второ раждане няма разлика в риска при домашни условия и в болница.

Изследването е най-голямото, правено във Великобритания, за безопасността на раждането в различни условия - у дома, под ръководството на акушерка в болнично звено или с лекарска помощ в болница. Всички обхванати в проучването жени са били с нормална бременност и в началото на раждането не е имало известни рискови фактори. Раждалите вече със секцио са били смятани за рискови. Усложненията, включително мъртво раждане или други проблеми при бебето, са 5,3 на 1000 раждания в болница и 9,3 на 1000 раждания в домашни условия.Учените от Оксфордския университет установиха ясни разлики между първескините и раждалите вече жени. Рисковете при първо бебе са много повече у дома. Около 45 процента от жените, раждащи за първи път в домашни условия, е трябвало да бъдат транспортирани в болница. Причините основно са забавяне на раждането и необходимост да бъде поставена упойка, а не толкова риск за живота на бебето.

Проблемите при бебетата варират, но са свързани най-често с травми или липса на кислород. Изследването потвърди също, че ражданията, ръководени от акушерки, много по-често са нормални, без използване на помощни средства като форцепс или вентуза.

Само преди няколко дни жена от Смолян роди шестото си дете вкъщи. И майката, и малката Хармония са добре, а това е второто раждане на Юлия в домашна обстановка. Причината: така е по-сигурно, а и родилката се чувства по-добре в дома си.

Последвайте ни и във Фейсбук.Добави коментар