Раждане с оргазъм

234
Раждане с оргазъм

Възможно ли е?

Според специалистите при правилна комбинация от атмосфера, спокойствие и концентрация оргазменото раждане е възможно, приятно (очевидно) и полезно. Оказва се, че е възможно, докато раждате, да изпитате абсолютно същия оргазъм, който достигате по време на секс.

Кулминационното усещане е “захранено” от същия коктейл любовни хормони, които се отделят и по време на сексуален оргазъм. Но това не е всичко ­ - приливът на любов и наслада (породен от хормоните) се усеща и от майката, и от детето, което е едно перфектно начало за необикновената връзка между тях.

Някои специалисти дори вярват, че жените са “програмирани” да раждат с оргазъм. “Коктейлът на оргазма” или, иначе казано, комбинацията от окситоцин, естествен морфин и пролактин се достига след повишеното отделяне на окситоцин (който “направлява” останалите съставки, нужни за коктейла).

Изследвания са доказали, че нивата на окситоцин в мозъка на жената малко преди и след раждане достигат абсолютния си максимум ­ точно както по време на оргазъм. Това повишаване на нивата на окситоцин е нужно за безопасното израждане на плацентата с минимална кръвозагуба. И при някои жени усещането е същото като оргазъм. Други оприличават изпитаната наслада по-скоро като удоволствието от изяждането на наистина божествен шоколад.

Основната пречка пред раждането с оргазъм и причината то е толкова рядко и „екзотично” е главно обстановката, в която се ражда. Апаратурата, акушерките и гинеколозите в родилната зала съвсем не спомагат нужната за целта атмосфера. Не случайно повечето от споделяните случаи за раждане с оргазъм са се случили при раждане във вода.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 10
Коментар: 9
1zqjgr'"(){}:/1zqjgr;9

Коментар: 8
Коментар: 7

1zqjgr'"(){}:/1zqjgr;9

Коментар: 6

Тази статия е писана от човек, който и представа си няма от раждането!

Коментар: 5

nesım saglasna,tolkova e bolezneno,4e samo ti e do orgazım.

Коментар: 4
изтриване

Всички нецензурни и обидни коментари подлежат на изтриване! Моля, спазвайте добрия тон.

Коментар: 3

tozi koito e pisal tazi statija razdal li e ili predpo4ita da se drogira i da govori glyposti

Коментар: 2
раждан

Коментар: 1

BLQK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!izvrateno eeeee


  • 1

Добави коментар