Разбираме пола в 7-ма седмица

863
Разбираме пола в 7-ма седмица

Чрез кръвен тест

Тестове, които измерват ДНК на кръвта на бременни жени, вършат работа за отгатване на пола на бебе след седем седмици бременност, без да представляват опасност за зародиша, според американско изследване.

Мета-анализ на предишни изследвания по темата предполага, че използването на ДНК анализ без клетки на плода от кръвта на майката е по-прецизен метод от теста на урина или сонограма и е по-безопасен от амниоцентеза.

Той също така може да се използва по-рано от ултразвук, който е точен от 11-14 седмица или амниоцентезата, освен това крие малък риск от недоносване на плода.

Изследването, публикувано в Journal of the American Medical Association, включва 57 изследвания, представляващи 3 524 бременности с момчета и 3 017 – с момиченца и установява точност от 95-99%, пише БГНЕС.

Технологията за откриване на циркулиращата Y-хромозома ДНК последователности в плазмата на бременни жени е около от 1997 г.

Много държави в Европа, сред които Франция, Испания, Великобритания и Холандия рутинно предлагат този тест на бременни жени. Някои компании също продават тестовете на потребители по интернет.Коментари

Коментар: 2
Здравствуйте я здесь новенький!

Всем привет! Хотел похвалить Ваш сайт. Мне здесь очень понравилось.

Коментар: 1
Привет друзья

Здравствуйте! Классный у Вас сайт. Мне очень понравился )))


  • 1

Добави коментар