Радостите на бременността

169
Радостите на бременността

Промени в тялото и съзнанието

Правилата и забраните през бременността са достатъчно много и в даден момент почти всяка бременна има нужда от припомняне на позитивните страни на изживяването. Ето кои са добрите новини:

Невероятен секс

За много жени сексът се подобрява още през втория триместър на бременността. Според специалистите тази промяна е напълно логична – през втория триместър от бременността тазовата област е значително по-кръвоснабдена от обичайното, което й позволява по-висока чувствителност по време на секс и по-голяма вероятност за достигане на оргазъм. Всъщност не са малко жените, които преживяват толкова силен оргазъм за пръв път точно през втората половина на бременността си.

Здравето става приоритет

Бременността мотивира повечето жени да изградят здравословни и да загърбят вредни навици. Очевидният пример – бременността продължава да е един от най-сигурните поводи за отказване от цигарите (дори и да е временно). Едновременно с това 9-те месеца са чудесен мотив за повече разходки на чист въздух и движение (най-малкото тогава разполагате с времето за това). В допълнение бременната жена свиква да мисли какво яде и кое е полезно за нея.

Сетивността е повишена

Бременността подобрява вкусовите ви рецептори най-вече защото усилва и обонянието ви. Вярно е, че говорим за същото онова повишено обоняние, което допълнително влошава пристъпите на сутрешно гадене, но след време то ще е и причината да се наслаждавате значително повече на вкуса на храната.

По-голяма увереност

Бременността прави чудеса за увереността в собствените ви сили. Освен това е причина за повечето жени да обичат и буквално уважават тялото си значително повече. Някои проучвания сочат, че след бременност и раждане жената открива неподозирана сила на тялото и духа си. Като минимум бременността и раждането променят нагласата ви за бъдещето – тя непременно става по-добра и обнадеждена.Добави коментар