Простичък съвет за бебе

363
Простичък съвет за бебе

Докато изследват ин витро процедурите лекарите забелязват нещо специфично...

Учени от Англия съветват двойките, които искат да имат бебе, да правят секс два пъти в рамките на един час.

Това тяхно заключение е резултат от проведено наблюдение върху успеха на процедури за лечение на безплодие с метода на инвитрото. По думите на учените от болница в Северен Мидълсекс, успехът на тези процедури е по-висок с 20 %, когато мъжът дава два пъти проба в рамките на един час, пише NDTV.

Обичайната вероятност за забременяване след инвитро е около 6 %.

Когато лекарите използвали втората порция сперма, предоставена от мъжа в рамките на час след първата, 15 от жените, участвали в експеримента успяват да забременеят веднага. Останалите 10 жени забременяват при втория опит.

Учените от Англия смятт, че откритието им може да е от полза за двойките, които се опитват да заченат наследник по естествен път.

По-рано експерти смятаха, че с цел зачеване е препоръчително мъжете да се въздържат от секс известно време преди настъпването на благоприятните дни за зачевани при жената. Смяташе се, че по този начин се повишава количеството и качеството на сперматозоидите.

Съгласно данните от новото изследване колкото по-прясна е спермата, толкова по-голяма е вероятността от зачеване.Добави коментар