Прибират бременните в болниците

29
Прибират бременните в болниците

Село Бисер посрещна първото си бебе след потопа

В Силистренско организират предварително извозване на бъдещите родилки през новата седмица заради очакваната поредна зимна атака в региона.

Областният управител Николай Димов е разпоредил да бъде направен списък на бъдещите майки с термин през следващите дни и те да бъдат транспортирани до АГ-отделенията на болниците в Силистра, Дулово и Тутракан. През миналата седмица три момченца проплакаха почти в преспите в областта, припомня Дарик радио.

За спасяването им бе ангажирана единствената военизирана верижна машина, с която разполага службата „Противопожарна дейност и защита на населението" в Силистра.

Междувременно, село Бисер посрещна първото си бебе след наводнението. Майката Теодора се радва на рожбата си, а нейните баба и дядо продължават да отводняват и възстановяват семейната къща.

За трагедията в с. Бисер научава от медиите. По това време тя е в болницата в Харманли и очаква първото си дете.

Три дни след потопа на бял свят идва бебето, което носи името Вяра и фамилията на баща си Бисерова. Майката пожелава на пострадалите хора да вярват и да имат винаги надежда и да не се отказват.

Вяра Бисерова ще порасне и няма да помни за трагедията, но ще живее във възстановеното село, посочва БНР.Добави коментар