Предпазване от аборт

389
Предпазване от аборт

Няколко съвета, които е добре да спазвате

Ужасът на всяка бременна е мисълта, че може да загуби бебето. И въпреки че бъдещите майки не са болни, е добре през първите три месеца на бременността да бъдат особено внимателни, за да изключат всяка вероятност от спонтанен аборт.

1. Почивайте си, когато сте уморени. Умората е един от най-характерните симптоми за бременността. Не го пренебрегвайте и използвайте всяка възможност да се отпуснете и релаксирате. Във вашето състояние всичко останало може да почака.

2. Забравете за вдигането на всякакви тежести. През първите три месеца след зачеването зародишът все още търси своето място в тялото ви и не е закрепен достатъчно добре. Затова всяко прекомерно физическо усилие може да предизвика контракции, които да го изхвърлят. Това не означава, че ако досега сте спортували, трябва да преустановите активния си начин на живот - просто намалете натоварването.

3. Избягвайте дългите пътувания. Всяко пътуване неизменно е свързано с допълнителни неудобства и натоварвания. Смяната на околната обстановка пък често води до неразположения в организма. Не забравяйте и че ако досега не ви е прилошавало на път, рискът да се случи, докато сте бременна, е двоен.

4. Настройте се положително. Стресът и лошите мисли не са полезни за никого, но това важи с особена сила за бременните. Всяко ваше притеснение влияе на плода - затова забравете за тях и просто си представяйте колко хубаво малко съкровище ще имате до себе си след няколко месеца.

5. Не всяко кървене е знак за спонтанен аборт. Често, в ранните месеци, причината може да е имплантация на зародиша или пък леко възпаление. Свържете се с гинеколога си и легнете да си починете, докато дойде време за прегледа.Коментари

Коментар: 1

dai boje na nikoi da ne mu se slu4va tova


  • 1

Добави коментар