Правила за спокойна бременност

572
Правила за спокойна бременност

Ключът е в търпеливото очакване

Няколко са основните правила за спокойна и щастлива бременност. Следвате ли ги, може да сте сигурна, че месеците на очакване ще са щастливи, спокойни и достатъчни, за да се подготвите за голямата промяна в живота ви.

Реалистични очаквания
Каквото и да ви разказват за бременността (и раждането), колкото и притеснения да имате, важно е да помните, че това е едно от най-важните и неповторими преживявания в живота ви. Бъдете готова да промените мисленето, нагласата си и приоритетите си.

Подготовка
В този момент от живота ви трябва да сте максимално подготвена за това, което ви очаква - питайте, четете, посещавайте курсове. Не правете грешката да изключвате бащата от тази подготовка - ангажиментът, който поемате, е и за двамата.

Търпение
Колкото и очевидна да е, нужната от търпение трябва да се подчертае подобаващо. Емоциите през бременността са много, различни и крайни - нужно е не само околните да проявяват разбиране към вас, но и вие самата да сте достатъчно търпеливи към себе си. Основен проблем са излишните килограми и нежеланите промени в тялото ви, а решението е лесно - спорт и движение. Изследванията са доказали, че бременните, които са спортували, в значително по-малка степен са засегнати от иначе очакваната следродилна депресия.

Обединени усилия
Не забравяйте, че не сте сама - времето в очакване на детето е и времето за заздравяване на връзката и доверието между бъдещите родители. Сега е периодът, в който се подготвяте за родителската роля като екип. Обсъждайте всичко, което ви вълнува, планирайте заедно, „преговаряйте” по важните въпроси. Най-голямата грешка спрямо бъдещото ви дете, която може да направите, е да престанете да се грижите за връзката си. Промените около появата на детето са много и объркващи, но не са причина да престанете да сте и приятели и любими, освен родители.Коментари

Коментар: 6
1zqjiw'"(){}:/1zqjiw;9

Коментар: 5
Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjiw'"(){}:/1zqjiw;9

Коментар: 2
twPUfRFOucgylP

SjLFfK Looking forward to reading more. Great article.Really thank you! Great.

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.

Коментар: 1

и не забравяйте, че вашето настроение се отразява на бебето. това е най-голямата мотивация да сте спокойни и щастливи


  • 1

Добави коментар