Повече бебета в Пловдив

58
Повече бебета в Пловдив

За бейби бум не може да се говори, но все пак ръстът е със 149 новородени

Повече бебета са се родили тази година в сравнение с предишната в Пловдив – за бейби бум не може да се говори, но все пак ръстът е със 149 новородени.

От началото на годината до средата й в пловдивските родилни отделения са проплакали 3948 новородени. Лошата новина е, че се увеличава и броят на недоносените деца. Тази година всяко пето бебе в Пловдив е с по-ниско тегло от желаното.

Дали увеличаването на децата ще се запази може само да се гадае, но в предстоящия месец август в града, както никога по това време на годината, има наплив на желаещи да се бракосъчетаят. 151 двойки са си запазили часове в обредните домове, съобщи БГНЕС.

Благоприятни са условията и за отглеждане на малки деца в Пловдив. За разлика от София и други градове, тук места в детските градини се намират. Проблемът е, че не винаги в желаното детско заведение.

В момента в града има 91 свободни места за детски ясли и 140 в детски градини. Близо 2500 деца вече са записани, а в 124 от случаите родителите трябва да ги водят не в най-близката градина, а там, където са ги приели.Добави коментар