Помощници за кърмене

306
Помощници за кърмене

Предметите, които ще ви улеснят, когато го правите

Помпа за кърма

Помпите за кърма работят на принципа на вакума и по този начин извличат млякото от гърдата. Можете да спрете на механични, които са по-евтини, или пък да изберете електрически - значително по-скъпи. Най-добрият вариант е помпата и шишетата, които ще ползвате, да са на една фирма. Така на отвора, от където изтича млякото, ще можете направо да поставяте шишето.

На пазара се предлагат и колектори за кърма - контейнерчета, които можете да замразявате във фризера и да слагате в микровълновата. Добре е да се сдобиете с няколко от тях, тъй като са особено удобни и за съхранение на домашно приготвените пюрета. Освен това са разграфени и можете да следите количеството, което давате на бебето.

Въпреки че помпите за кърма са много полезни, не бива да забравяте, че изцеждането на млякото с тях е много различно от сученето на бебето. Освен това те не стимулират хормоните, от които зависи лактацията, както прави това докосването на детето. Затова е препоръчително да използвате помпата, когато имате много мляко или ако се налага да оставите бебето за няколко часа.

Възглавница за кърмене

Възглавницата за кърмене е много подобна на малките възглавнички, които използваме да придържат врата ни, когато пътуваме. Само че тя е по-голяма и се поставя около кръста на майката. Върху нея се поставя бебето, така че тя поема голяма част от тежестта и гърбът и ръцете ви не се напрягат.

Производителите на подобни възглавници използват за тях естествени материи, така че да не запарват и да позволяват циркулацията на въздух, което пък възпрепятства образуването на акари. Снабдена е и с външна обвивка, която може да се сваля и пере. След като вече не се нуждаете от възглавницата за кърмене, можете да поставяте бебето между двете й дъги, така че да ограничава движенията му.

Сутиен за кърмачки

Отварящите се капачета са изключително удобни за кърмачките. Обикновено се предлагат в три цвята - бял, черен и телесен. Добре е да имате поне два, за да можете да ги сменяте. Едно от неудобствата им е, че презрамките им са доста дебели, а не са подвижни, което не позволява да ги носите на по-отворени потници.

Подплънки за кърмачки

Поставят се в сутиена и попиват изтичащата спонтанно кърма. Два вида са. Многократните са изработени от памук, имат високи абсорбиращи свойства и се перат в пералня. Еднократните се изхвърлят след употреба. Всички са опаковани поотделно, така че са стерилни.

Любящ татко

Най-важният помощник на кърмачката. Подкрепата на партньора е особено важна в трудните моменти на майката. Нека той поеме грижите за детето след кърменето, за да си починете. Ако пък се чувствате прекалено натоварена, можете да използвате помпата и да му връчите шишето някой път. Но не го правете често - кърменето успокоява детето и влияе благотворно на гърдите ви.Коментари

Коментар: 1

to tatkoto mai e na-vajen ot vsi4ko


  • 1

Добави коментар