Положителните страни на бременността

273
Положителните страни на бременността

Усмихни се още сега!

Всяка бременна жена се отнася към бременността си по свой начин. Повечето жени приемат, че трябва търпеливо да преодолеят деветта месеца на износване на детето си. За тях този период е изпълнен с редица трудности, наред с хубавите и безценни моменти. Не е задължително да свързваме бременността с трудности, всъщност, има много положителни страни, на които си заслужава да отделим внимание.

1/ Проверяваме здравословното си състояние
По време на редовните прегледи се правят изследвания на кръвта, урината и общото здравословно състояние на бременната жена. Задължително е и посещението при стоматолог.

2/ Спим много
Сънят не е просто удоволствие по време на бременността, а необходимост. Често на бременните жени им се доспива много през първия триместър. Причината се корени в хормона прогестерон, чието ниво по време на бременността се повишава. Същевременно трябва да знаете, че с напредването на бременността съдържанието на хормона може да намалее, а това води след себе си неприятно безсъние.

3/ Учим се да планираме времето
Деветте месеца могат да минат незабележимо, ако не успеете да ги планирате правилно, за да свършите всичко, което едно предстоящо бебе налага. Трябва да изберете лекар, родилен дом, да ремонтирате стаята на детето, да планирате редовни разходки, да съставите списък с покупки за бебето, да се подготвите за отпуска поради бременност и като цяло за периода на майчинство.

4/ Започваме да се храним здравословно5/ Отделяме повече време за разходки
Разходките са отлична профилактика на много болести както за вас, така и за бебето. Те представляват своеобразна тренировка на сърдечно-съдовата, дихателната и мускулната система.

6/ Нови запознанства
Една бременна жена търси информация по всякакви канали, това е причината по време на деветте месеца да завържете неочаквано много нови запознанства.7/ Ставаме по-красиви
Хормоналните промени правят кожата на бременната жена нежна, а косата спира да пада, става по-гъста и блестяща. Гърдите се увеличават.8/ Край на част от вредните навици
Искаше ни се да напишем "Край на всички вредни навици", но е нереалистично да твърдим това. Сигурни сме, че по време на бременността преосмисляте досегашния си начин на поведение и подобрявате значително списъка с навиците си.Добави коментар